De juiste raamfolie voor uw huis kiezen

Niet alle warmtewerende of koelende raamfolies zijn hetzelfde. Neem contact op met uw plaatselijke verkoper van raamfolies voor hulp bij het kiezen van een folie van goede kwaliteit die zowel bescherming biedt tegen de zonnestralen als esthetisch verantwoord is. Dit artikel helpt u beslissen welk type raamfolie het beste werkt voor uw ramen en de verwarming en airconditioning in uw huis.

Raamfolie op basis van sterecium (rode ruiten) is 100% helder en bijna doorzichtig. Ze worden het best gebruikt in situaties waar de zonnewarmte tot een absoluut minimum moet worden beperkt om te voorkomen dat stoffen en andere inboedel in huis verbleken. Door deze maatregel komt er echter wel wat licht door de folie. Dit licht kan nuttig zijn voor buitenverlichting van het landschap en een mix van troebelheid en dofheid in de kamer (en de stoffen in de kamer) brengen. Afhankelijk van de tijd van het jaar is het echter mogelijk dat het zichtbare licht niet de hele tijd wordt tegengehouden. Een plaatselijke verkoper van raamfolies kan u helpen bij het kiezen van een voor u acceptabele hoeveelheid lichtdoorlatendheid.

Op deeltjes gebaseerde folies (blauwe folies) zijn vergelijkbaar met sterecalcium folies, behalve dat zij niet transparant zijn. Zij worden het best gebruikt in situaties waar de zonnewarmte tot een absoluut minimum moet worden beperkt om het verbleken van stoffen en andere inboedel in huis te voorkomen. Zij laten echter wel wat licht door de folie. Het licht hiervan kan het best worden gebruikt voor binnenverlichting die een diepe schaduw werpt in een donkerder kamer, zoals een lange gang of een slaapkamer. Afhankelijk van de tijd van het jaar is het mogelijk dat het zichtbare licht niet de hele tijd wordt geblokkeerd.

ual vinylfolies (zwart) zijn “verduisterende” Zonwerende raamfolie . Zij worden gebruikt om al het licht uit een kamer te filteren. Zwart is moeilijker dan wit voor de transmissie van zonnewarmte. Toch hebben ze veel voordelen ten opzichte van andere soorten raamfolies. Ze zijn vaak kosteneffectief. Ze zijn ook gemakkelijk aan te brengen, op rol of in sprayvorm. Bovendien verouderen ze op het raam waarop ze worden aangebracht. Omdat ze ondoorzichtig zijn, verhogen ze op effectieve wijze de isolatiewaarde van het raam. Als ze eenmaal zijn aangebracht, gaan ze eeuwig mee.

Kijk vervolgens bij uw plaatselijke raamfoliehandelaar voor ideeën over hoe u uw kamers kunt inrichten rond elk type folie. Als u een standaard tint of verduisterende raamfolie koopt en deze in de juiste kamer aanbrengt, heeft uw huis er het meeste baat bij.

Als u een nieuw huis bouwt, is de inrichting van de kamer van invloed op het type raamfolie dat u nodig hebt. Hout wordt meestal gecombineerd met een aluminium kozijn. Glazen ramen worden meestal gecombineerd met glasvezel. Deze informatie brengt u bij een centraal punt dat van essentieel belang is bij het bouwen van uw huis. In elke geïsoleerde kamer hebben de ramen, van buitenaf gezien, een band van isolatie om zich heen. Dit wordt de R-waarde genoemd. Dit is dezelfde R-waarde die wordt gemeten voor een goed geïsoleerd huis. Om de R-waarde te hebben meet een meter de dikte van glasvezel, een maat die bekend staat als de R-waarde, die de dikte van glasvezel in een inch materiaal meet. Een goede isolatie rond uw ramen betekent dat u een veel hogere R-waarde zult hebben. Uw ramen fungeren ook als een barrière tussen de ruiten en de buitenwereld. Tijdens de warmere maanden van het jaar is het doel om zonlicht buiten te houden.

Aan de andere kant, tijdens de koudere maanden van het jaar, als u uw huis probeert te verwarmen, is het een goed idee om zoveel mogelijk zonlicht binnen te laten om het huis te ventileren. De zonnewarmte in de winter zal helpen om het huis te verwarmen. De ramen en de deuren moeten allemaal dezelfde R-waarde hebben. Organische stoffen bieden de beste isolatiewaarde en moeten worden gebruikt in kamers waar het zicht somber is. Behalve hout en glasvezel is zo’n beetje alles in uw huis een huid van een materiaal, zoals gipsplaten en gipsplaten. Elektriciteit en elektronica bepalen ook de R-waarde van een huis voor de verwarmings- en koelsystemen. Een goed waarschuwingssysteem is het opschrijven van de R-waarde van alle apparaten en apparatuur in uw huis en deze te vergelijken met die van huizen in uw buurt. Met de lange termijn ideeën in de workshop georganiseerd, zult u een veel beter idee hebben van hoe die verschillende huizen stapelen, dus tot later, liefhebber.

Misschien vind je dit ook interessant